OliveMagazine

Καρμπονάρα

Καρμπονάρα

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. γκουαντσιάλε (χοιρινό μάγουλο)* ή πανσέτα
  • 50 γρ. πεκορίνο, ψιλοτριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 2 μεγάλα φρέσκα αυγά ημέρας + 1 κρόκος αυγού
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ανθός αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. Προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 1΄ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, κλείνοντας με καπάκι. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα δύο τυριά.

Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε το γκουαντσιάλε (ή την πανσέτα) και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 5΄ σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει ωραία από όλες τις πλευρές.

Σε μια μεγάλη μπασίνα χτυπάμε το βούτυρο με 1 κουτ. σούπας νερό από τα ζυμαρικά και κατόπιν ομογενοποιούμε με την παρμεζάνα, το πεκορίνο και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέσα το μάγουλο σοταρισμένο με το ζουμί του τηγανιού και 1 ή 2 κουτ. σούπας νερό από το ζυμαρικό που έβρασε.

Αμέσως χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε και αυτά μέσα στη σάλτσα χτυπώντας πολύ ζωηρά. Θέλουμε η σάλτσα να είναι κρεμώδης και λεία, όχι νερουλή.

Ανακατεύουμε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγο τυρί επιπλέον και λίγο μαύρο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο