OliveMagazine

Καρπάτσιο από λαβράκι με σάλτσα σταφυλιού

Καρπάτσιο από λαβράκι με σάλτσα σταφυλιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 λαβράκια, 350-400γρ. το καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα
  • 200γρ. σταφύλι (σταφίδα) κομμένη στα δύο κατά μήκος
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 400γρ. αντράκλα (γλιστρίδα) φρέσκια, καθαρισμένη και πλυμένη
  • 160γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι) ραπανάκια μετρίου μεγέθους, κομμένα στα δύο
  • 5 αγγουράκια μικρά
  • 200γρ. σταφύλι (σουλτανίνα)
  • ½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ ή λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Κόβετε τα φιλέτα ψαριού σε πολύ λεπτές φέτες, κατά μήκος και διαγωνίως. Τις αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε για 5-6 λεπτά περίπου και τις βγάζετε από το φούρνο.

Σοτάρετε τα σταφύλια με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε την αντράκλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Κόβετε τα αγγουράκια κατά μήκος και αφαιρείτε τα σποράκια από το εσωτερικό τους. Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα προσθέτετε μαζί με τα ραπανάκια στο τηγάνι.

Πολτοποιείτε τα σταφύλια στο μπλέντερ, τα περνάτε από λεπτό σουρωτήρι ή σήτα και κρατάτε το χυμό τους. Ξαναρίχνετε το χυμό στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια πηχτή σάλτσα. Περιχύνετε το καρπάτσιο με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως. Το ψάρι είναι χλιαρό και το συνοδεύετε με το ζεστό μίγμα από σταφύλια, αντράκλα και ραπανάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο