OliveMagazine

Καρπουζοκεφτέδες

Καρπουζοκεφτέδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350 γρ. καρπούζι, ψίχα, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι με το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, το αυγό το μπούκοβο, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Λίγο-λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά, ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες να ροδίσουν, για περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με τζατζίκι ή γιαούρτι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο