OliveMagazine

Καρυδόπιτα με κρέμα από τη Θεσσαλία

Καρυδόπιτα με κρέμα από τη Θεσσαλία

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 9 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 9 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 9 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κουτ. γλυκού κοφτές Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • Για την κρέμα

  • 200ml κρύο φρέσκο γάλα
  • 1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια
  • Για το γαρνίρισμα

  • αμύγδαλο χοντροτριμμένο και καβουρδισμένο
  • κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα υλικά του σιροπιού για 10 λεπτά, αφότου πάρουν την πρώτη βράση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη με τον αβγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τη φρυγανιά, τα καρύδια, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια και ανακατεύετε. Με απαλές κινήσεις ενώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα.

Βάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει και σιροπιάζετε με το ζεστό σιρόπι.

Για την κρέμα: Βάζετε στο μπολ του μίξερ το γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Χτυπάτε το μίγμα στο μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να «στέκεται».

Ξεφορμάρετε το γλυκό, το βάζετε σε πιατέλα και το καλύπτετε με την κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει. Προαιρετικά πασπαλίζετε με καβουρδισμένο, χοντροτριμμένο αμύγδαλο και κανέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο