OliveMagazine

Καρότα σοτέ με πορτοκάλι και κύμινο

Καρότα σοτέ με πορτοκάλι και κύμινο

Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα φρέσκα και τρυφερά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σκούρα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καρότα. Κόβετε και πετάτε τις άκρες. Κατόπιν τα κόβετε σε ροδέλες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε μέσα τα καρότα, τα πασπαλίζετε με κύμινο, λίγο πιπέρι και αλάτι. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 5-7 λεπτά περίπου.

Αμέσως μετά τα πασπαλίζετε με τη σκούρα ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού ρίχνοντας ταυτόχρονα και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί όλος ο χυμός και το νερό και να μείνει μόνο το βουτυράκι και το λάδι. Σερβίρετε τα καρότα ζεστά σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr