OliveMagazine

Κασάτο Le Greche

Κασάτο Le Greche

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:7 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. παγωτό κρέμα
  • 200γρ. παγωτό φιστίκι
  • 150γρ. παγωτό φράουλα
  • 100γρ. ανθότυρο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 60γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50γρ. γλυκό περγαμόντο, σε μικρά κυβάκια
  • 1 φέτα παντεσπάνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ντύνετε μια ημισφαιρική ανοξείδωτη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Απλώνετε το παγωτό κρέμα περιμετρικά σε όλη την επιφάνεια της φόρμας και την ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Απλώνετε μια στρώση με το παγωτό φιστίκι με τον ίδιο τρόπο και ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Κάνετε το ίδιο με το παγωτό φράουλα και το βάζετε στην κατάψυξη.

Ετοιμάζετε την τελευταία στρώση της γέμισης με ανθότυρο: Λιώνετε το ανθότυρο καλά με ένα πιρούνι. Χτυπάτε το ασπράδι με τη ζάχαρη να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα. Ανακατεύετε τη μαρέγκα με το ανθότυρο και το περγαμόντο. Με αυτό το μίγμα γεμίζετε τη φόρμα και καλύπτετε με το παντεσπάνι. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε, ξεφορμάρετε και κόβετε σε φέτες. Αν θέλετε, γαρνίρετε κάθε φέτα με μια ροζέτα άγλυκη σαντιγί.

Συνταγή: Εύη Παπαδοπούλου / Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr