OliveMagazine

Κασιόπιτα ή ζαρκόπιτα από την Ήπειρο

Κασιόπιτα ή ζαρκόπιτα από την Ήπειρο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 αβγά
  • 230γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100ml νερό
  • 250γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
  • 150γρ. βούτυρο, σε κομματάκια + λίγο επιπλέον
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί και το βάζετε να ζεσταθεί στον φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το βούτυρο.

Ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη να διαλυθεί όλο το αλεύρι (αν θέλετε, το κοσκινίζετε πρώτα) και αλατίζετε με προσοχή γιατί και η φέτα είναι αλμυρή.

Ρίχνετε τον χυλό στο ζεστό ταψί, θρυμματίζετε από πάνω το τυρί και μοιράζετε σε όλη την επιφάνεια τα κομματάκια του βουτύρου. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε την πίτα για 35-40 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου.

Φωτογραφία: studiom.com - Food Styling: Κ. Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr