Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κρέατος. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τα ροδίζετε σε δύο δόσεις, πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη πλευρά. Τα βγάζετε στην άκρη και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν και να μυρίσουν.
Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα και τα δουλεύετε για λίγο μαζί.
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνετε ξανά, προσθέτετε τη δάφνη και, μετά την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό, προσθέτοντας επιπλέον νερό όποτε χρειάζεται μέχρι να μείνει με μια ωραία πηχτή σαλτσούλα. Το σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος, Food styling: Tina Webb
Tips
Αν θέλετε, μπορείτε με το κοκκινιστό κατσικάκι σας να κάνετε γιουβέτσι με χυλοπιτάκι ή μανέστρα. Όταν μαλακώσει καλά το κρέας, λοιπόν, μπορείτε να το μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος και να συνεχίσετε το ψήσιμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Θα προσθέσετε καυτό νερό και χυλοπιτάκι ή μανέστρα και θα μαγειρέψετε μέχρι να ψηθεί και το ζυμαρικό και να μείνει με λίγο ζουμάκι.