21150320_18072_katsikaki-me-agginares
clock icon
2:20'

Κατσικάκι με αγκινάρες και κουκιά

Υλικά

  • 2 κιλά κατσίκι, σε μερίδες
  • 8 αγκινάρες
  • ½ κιλό κουκιά φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι

Ένα ωραίο, ανοιξιάτικο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι.

Καθαρίζετε τα κουκιά, τα βράζετε για 5 λεπτά και τα ξεφλουδίζετε.
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε στα τέσσερα και τις βάζετε σε νερό με λεμόνι.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το σκόρδο, προσθέτετε το κρέας και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε το θυμάρι, σβήνετε με το κρασί και συμπληρώνετε με λίγο νερό. Μαγειρεύετε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Αφήνετε για άλλη μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Όταν βράσει το φαγητό, ανακατεύετε στο γιαούρτι μισό φλιτζάνι κρύο νερό, τον χυμό των λεμονιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, το κορνφλάουρ και ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αφήνετε για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα κουκιά, τα βράζετε για 5 λεπτά και τα ξεφλουδίζετε.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε στα τέσσερα και τις βάζετε σε νερό με λεμόνι.

Βήμα 3

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το σκόρδο, προσθέτετε το κρέας και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Προσθέτετε το θυμάρι, σβήνετε με το κρασί και συμπληρώνετε με λίγο νερό. Μαγειρεύετε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Αφήνετε για άλλη μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 5

Όταν βράσει το φαγητό, ανακατεύετε στο γιαούρτι μισό φλιτζάνι κρύο νερό, τον χυμό των λεμονιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, το κορνφλάουρ και ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αφήνετε για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb