OliveMagazine

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:2:10'
Έτοιμο σε:2:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι από κατσίκι γύρω στο 1 κιλό και 200
  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα
  • 1 πρέζα ρίγανη ξερή
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο πιπέρι,φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140οC στον αέρα. Πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου, προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Αραιώνετε τη μουστάρδα με λίγο νερό και αλείφετε το κρέας καλά.Το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στο ταψί με τις πατάτες.

Τυλίγετε το ταψί με λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2 ώρες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτα επιπλέον αν χρειαστεί, για να πάρει χρώμα το φαγητό.

Σερβίρετε το κρέας σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τις πατάτες και ζουμί από το ταψί όσο είναι ζεστό.

Styling: Kατερίνα Λυκουρέση - Fdod Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: Studiom.gr

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο