OliveMagazine

Κατσικάκι με τσακώνικες μελιτζάνες

Κατσικάκι με τσακώνικες μελιτζάνες

Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:1:35'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κατσικάκι μπροστινό, σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 νεροπότηρο κρασί λευκό ή ροζέ
  • 600γρ. ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα τριμμένη
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι τους και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Χωρίς να τις αλευρώσετε τις τηγανίζετε σε καλά ζεσταμένο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τους τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απαλά.

Προσθέτετε μέσα τα τριμμένα κρεμμύδια και ανακατεύετε καλά τα υλικά με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με την κανέλα. Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό και βράζετε το κατσικάκι μέσα στη σάλτσα για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά.

Τότε ρίχνετε μέσα στο φαγητό τις τηγανισμένες μελιτζάνες. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα σε δυνατή φωτιά και μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά και να δέσουν τα υλικά. Σερβίρετε το φαγάκι σας ζεστό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με μοσχαράκι. Θα υπολογίσετε όμως περισσότερο χρόνο μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr