Διαδικασία
Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγες-λίγες τις μερίδες από το κατσικάκι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ξαναβάζετε το κατσικάκι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα τα φύλλα δάφνης, τα φύλλα λουίζας και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνετε ένα νεροπότηρο λευκό κρασί.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 40 λεπτά.
Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το χυμό του ροδιού. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα σποράκια του ροδιού και κλείνετε τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό συνοδεύοντάς το ιδανικά με κάποιο πουρέ, όπως σελινόριζας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey