OliveMagazine

Κατσικάκι πατατάτο της κατσαρόλας

Κατσικάκι πατατάτο της κατσαρόλας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι, μπούτι και χεράκι σε μερίδες
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο γίδινο, τύπου Κερκύρας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ελάχιστη κανέλα σκόνη, στη μύτη μιας κουταλιάς γλυκού
  • 2 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 1 μπουκάλι μπίρα ξανθιά
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κατσικάκι μαζί με την κανέλα και το μείγμα των μπαχαρικών, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα φέρνετε δυό βόλτες και σβήνετε με τη μπίρα.

Αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε την ντομάτα, το πιπέρι, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ κόβετε τις πατάτες χοντρές και τις κρατάτε στην άκρη μέσα σε νερό.

Όταν το κατσικάκι θα τσιμπιέται καλά με το πιρούνι και θα θέλει μισή ώρα ακόμα στο περίπου για να γίνει, προσθέτετε στην κατσαρόλα και τις πατάτες μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύετε το φαγητό για ένα μισάωρο ακόμη κι αν χρειαστεί, συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μη φοβηθείτε να βάλετε μερικές πατάτες παραπάνω. Είναι τόσο νόστιμη η σαλτσούλα που άνετα στο πιάτο σας μπορείτε να λιώσετε τις πατάτες, ανακατεύοντάς τες με το ζουμάκι της συνταγής. Θα φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο τον πιο νόστιμο πουρέ!


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr