Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κατσικάκι μαζί με την κανέλα και το μείγμα των μπαχαρικών, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα φέρνετε δυό βόλτες και σβήνετε με τη μπίρα.
Αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε την ντομάτα, το πιπέρι, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ κόβετε τις πατάτες χοντρές και τις κρατάτε στην άκρη μέσα σε νερό.
Όταν το κατσικάκι θα τσιμπιέται καλά με το πιρούνι και θα θέλει μισή ώρα ακόμα στο περίπου για να γίνει, προσθέτετε στην κατσαρόλα και τις πατάτες μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύετε το φαγητό για ένα μισάωρο ακόμη κι αν χρειαστεί, συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Μη φοβηθείτε να βάλετε μερικές πατάτες παραπάνω. Είναι τόσο νόστιμη η σαλτσούλα που άνετα στο πιάτο σας μπορείτε να λιώσετε τις πατάτες, ανακατεύοντάς τες με το ζουμάκι της συνταγής. Θα φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο τον πιο νόστιμο πουρέ!