OliveMagazine

Κατσικάκι στάμνας με μαστίχα και κουκουνάρι

Κατσικάκι στάμνας με μαστίχα και κουκουνάρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:20'
Έτοιμο σε:2:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κατσικάκι (ή αρνάκι) χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, λιωμένη σε 1 κουτ. σούπας ζεστό λάδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 2-3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλώρινας κομμένες σε καρεδάκια
  • 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
  • 2 ντομάτες φρέσκιες, κομμένες κυβάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν σκεπασμένα για 3-4 ώρες. Τα μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα με καπάκι και σκεπάζετε τη γάστρα.

Φτιάχνετε ένα ζυμαράκι με αλεύρι και νερό, το πλάθετε σε κορδόνι και σφραγίζετε γύρω-γύρω το καπάκι.

Ψήνετε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμα στους 140 βαθμούς.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr