OliveMagazine

Κατσικάκι στην κατσαρόλα με μπίρα, πορτοκάλι και πατάτες

Κατσικάκι στην κατσαρόλα με μπίρα, πορτοκάλι και πατάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι (χεράκι ή μπούτι) σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι με τη φλούδα, κομμένο στα 4
  • 1 ποτήρι μπίρα ΕΖΑ Pilsener
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κατσικάκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τις πατάτες με το θυμάρι, την κανέλα, το κύμινο και το μπαχάρι και σοτάρετε να ροδίσουν οι πατάτες.

Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύτετε.

Σβήνετε με την μπίρα και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χτυπάτε την ντομάτα στον πολυκόφτη και την ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού, που τις στίβετε ελαφρά πάνω από το κρέας για να βγάλουν τον χυμό τους.

Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας. Στο τέλος, πιέζετε τα πορτοκάλια να βγάλουν το εσωτερικό τους και τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα. Σερβίρετε το κατσικάκι σε πιάτα.

Tips

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό αλλά το κατσικάκι ή το αρνάκι μελώνουν καλύτερα τη σάλτσα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr