OliveMagazine

Κατσικίσιο άλμης σαγανάκι με κρέμα βαλσαμικού και μαυροσούσαμο (VIDEO)

Κατσικίσιο άλμης σαγανάκι με κρέμα βαλσαμικού και μαυροσούσαμο (VIDEO)

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. ΑΒ Επιλογή Κατσικίσιο Τυρί Κισσάβου σε άλμη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι Θεσσαλίας για όλες τις χρήσεις «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα

  • κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε κάθε φέτα τυρί στη μέσα. Αλευρώνετε καλά τα κομμάτια και τινάζετε να φύγει η περίσσεια του αλευριού.

Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζετε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει, τόσο ώστε να καλύπτεται το τυρί μέχρι τη μέση του.

Τηγανίζετε το τυρί για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια. Με τρυπητή κουτάλα το γυρίζετε προσεκτικά να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.

Το βγάζετε και το ακουμπάτε για λίγα δευτερόλεπτα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει λίγο από το λάδι και σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό, περιχύνοντας με λίγο πετιμέζι ροδιού και πασπαλίζοντας με μαυροσούσαμο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr