OliveMagazine

Κατσικίσιο μπουτάκι πασχαλινό στη λαδόκολλα

Κατσικίσιο μπουτάκι πασχαλινό στη λαδόκολλα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:30'
Έτοιμο σε:2:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι από κατσικάκι γύρω στα 2½ κιλά
  • 250γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες, ολόκληρες
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε, το τρίβετε με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με θυμάρι και ρίγανη.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το σκόρδο, δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζετε με το μίγμα του τυριού.

Βάζετε το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάτε τις πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα τυριού. Καρυκεύετε και τις πατάτες και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζετε και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου.

Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ασφαλίζετε με σπάγγο μαγειρικής. Βάζετε το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr