OliveMagazine

Καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς

Καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού πιπερίτσες κόκκινες, καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 1½ φλιτζάνι μηλόξιδο
  • 6½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φυσική πηκτίνη
  • για την πηκτίνη

  • 2 μήλα και 1 κυδώνι χοντροκομμένα, μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα λαχανικά σε 2 ποτήρια νερό για 1 ώρα. Σουρώνετε το μίγμα σε τουλπάνι και το στύβετε. Χρησιμοποιείτε το ζουμί.

Βάζετε τις πιπεριές σε κατσαρόλα, μαζί με το ξίδι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε την πηκτίνη και βράζετε μέχρι να δέσει. Δοκιμάζετε τη μαρμελάδα. Αν τη θέλετε πιο καυτερή, προσθέστε ακόμη λίγο πιπέρι καγιέν.

Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr