OliveMagazine

Καυτερή πάστα harissa

Καυτερή πάστα harissa

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, τρυπημένες με ένα μαχαιράκι
  • έ.π. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, χωρίς φλούδα
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ή κόλιανδρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λάδι (γεμίζετε το σκεύος κατά 3 εκ. σε ύψος) και τηγανίζετε τις πιπερίτσες τσίλι για 2-3 λεπτά μέχρι σχεδόν να μαυρίσουν (προσοχή ίσως πετάγεται καυτό λάδι). Τις ρίχνετε σε ένα μπολάκι, τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Καβουρδίζετε ελαφρά τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία.

Μόλις οι πιπεριές κρυώσουν εντελώς, με γάντια αφαιρείτε τη φλούδα τους και τις κόβετε στη μέση για να αφαιρέσετε τα σποράκια. Θέλετε μόνο τη σάρκα τους.

Τις πολτοποιείτε καλά σε γουδί μαζί με το σκόρδο, τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου μέχρι να πάρετε ένα μίγμα χωρίς σβόλους. Ανακατεύετε μέσα το ξίδι, προσθέτετε λίγο-λίγο λάδι και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και αλατίζετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr