OliveMagazine

Καυτερή πίτσα με 4 αλλαντικά

Καυτερή πίτσα με 4 αλλαντικά

Μερίδες:1 μέτριο ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι σκληρό
  • 300ml νερό χλιαρό
  • 13γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι μαγιά ξηρή, στιγμής
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο Αλμωπίας ή μπούκοβο καυτερό
  • 1 κουτ. σούπας Tabasco
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα

  • πολτό από 4-6 ντομάτες πομοντόρι φρέσκες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ή 400γρ. χυμό ντομάτας
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 3-4 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή ρίγανης, φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την πίτσα

  • 4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 4 φέτες παστουρμά, λεπτές
  • 100γρ. λουκάνικο Δράμας, καυτερό
  • 100γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά καυτερή, σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ. γραβιέρα χανιώτικη πικάντικη, τριμμένη
  • 4 μοτσαρέλλες φρέσκες, σε φέτες
  • 1 κούπα φύλλα ρόκας
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το ταψί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπούκοβο, το tabasco και το λάδι. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα αλάτι, πιπέρι και λίγο από το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Φτιάχνετε την πίτσα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC και ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε στρογγυλό φύλλο.

Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα ομοιόμορφα τη σάλτσα και μετά βάζετε όλα τα υλικά εκτός της μοτσαρέλλα και της ρόκας και ψήνετε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτετε και την μοτσαρέλλα. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, σκορπίζετε τα φύλλα ρόκας και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr