OliveMagazine

Κεκάκια με γλάσο καραμέλας βουτύρου

Κεκάκια με γλάσο καραμέλας βουτύρου

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175γρ. Μαύρη Ζάχαρη FYTRO
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 175γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. καραμέλες βουτύρου
  • 75ml κρέμα γάλακτος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη Μαύρη Ζάχαρη FYTRO μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και μετά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ σε δόσεις.

Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι μάφιν με δώδεκα θήκες και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα κεκάκια και να είναι αφράτα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε τα 80γρ. από τις καραμέλες βουτύρου με την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μίγμα κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε με αυτό τα κεκάκια και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες καραμέλες βουτύρου, τις οποίες κόβετε με μυτερό μαχαίρι σε μικρά κυβάκια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο