OliveMagazine

Κεκάκια με φέτα, κρεμμυδάκι, φρέσκο και άνηθο

Κεκάκια με φέτα, κρεμμυδάκι, φρέσκο και άνηθο

Μερίδες:για 12 κεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 125γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. κεφαλοτύρι ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 100γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 15 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και λαδώνετε μία φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε το τηγάνι εκτός φωτιάς.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε ελαφρά μαζί με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ανακατεμένη με το Μπέικιν Πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το ξυσμένο τυρί, τη φέτα τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα καρότα, το δυόσμο, τον άνηθο και μπόλικο αλατοπίπερο.

Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μίγμα στη φόρμα για μάφινς που ετοιμάσατε και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.

Ξεφορμάρετε τα κεκάκια σε πιατέλα και τα σερβίρετε χλιαρα ή και κρύα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr