OliveMagazine

Κεκάκια με χαλβά και γλάσο από ταχίνι και μαστίχα

Κεκάκια με χαλβά και γλάσο από ταχίνι και μαστίχα

Μερίδες:για 12-16 κεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. χαλβά με άρωμα βανίλιας
  • 2/3 φλιτζανιού σησαμέλαιο
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα και γαρίφαλο, σε σκόνη
  • ½ φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Για το γλάσο

  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι σε ρευστή μορφή
  • 1-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε με σησαμέλαιο μια φόρμα με υποδοχές για ατομικά κεκάκια ή ξεχωριστές ατομικές φόρμες (για μάφιν).

Χτυπάτε στο μίξερ τον χαλβά, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και το κανελογαρίφαλο. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι και τα καρύδια και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μοιράζετε το μίγμα ανάμεσα στις φόρμες και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι. Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τη μαστίχα και προσθέτετε το ταχίνι. Ενώ ανακατεύετε προσθέτετε τμηματικά όσο χυμό πορτοκαλιού χρειάζεται για να γίνει ένα πηχτό, λείο μίγμα.

Όταν κρυώσουν τα κεκάκια τα βγάζετε από τις φόρμες και τα περιχύνετε με το γλάσο.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Ο αριθμός των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr