OliveMagazine

Κεκάκια financier πορτοκάλι

Κεκάκια financier πορτοκάλι

Μερίδες:16
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 ασπράδια αβγών (90γρ.)
  • 45γρ. αλεύρι μαλακό
  • 65γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 24γρ. μέλι
  • 220γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 200γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
  • 100γρ. γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να βράσει για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πιάσει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά σουρώνετε από την επιφάνεια τα στερεά στοιχεία που έχουν μείνει και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μέλι, την πούδρα αμυγδάλου, τα ασπράδια. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα. Η ζύμη σας θα σφίξει αρκετά. Μόλις τα υλικά σας ομογενοποιηθούν, προσθέτετε το γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και ανακατεύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Μόλις βγάλετε τα financier από το φούρνο, τα βγάζετε από τις φόρμες πριν κρυώσουν εντελώς για να μην νοτίσουν.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Ιδανικά μπορείτε να συνοδεύσετε τα financier με κάποιο είδος πραλίνας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr