OliveMagazine

Κεκάκια “madeleines” βανίλια

Κεκάκια “madeleines” βανίλια

Μερίδες:26
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:2:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175γρ. μέλι
  • 165γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ. γάλα πλήρες
  • 1 λοβό βανίλιας (ανοιγμένο στη μέση και ξυσμένα τα σποράκια με το μαχαίρι)
  • 135γρ. βούτυρο 82%
  • αλάτι (ελάχιστο στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και τα αβγά και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να φτιάξετε ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύετε πάλι δυνατά.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε ξανά τη ζύμη καλά και μετά τη μοιράζετε στις φoρμίτσες για madeleines. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)

Tips

Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν το ψήσετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr