OliveMagazine

Κερασόπιτα αφράτη σαν κέικ

Κερασόπιτα αφράτη σαν κέικ

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεράσια

  • 50γρ. βούτυρο
  • 700γρ. κεράσια πλυμένα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 75γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • Για το κέικ

  • 250γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αβγά
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 100ml αραβοσιτέλαιο
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 650ml γάλα
  • φρέσκα κεράσια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ετοιμάζετε τα κεράσια: Τοποθετείτε το βούτυρο σε φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και τη βάζετε στο φούρνο. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και απλώνετε τα κεράσια να σκεπάσουν όλο τον πάτο.

Πασπαλίζετε πρώτα με το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, μετά με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός.

Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ σταδιακά στο μίγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Βγάζετε από το φούρνο τα κεράσια και αδειάζετε από πάνω το μίγμα του κέικ. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του κέικ. Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.

Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε συνοδεύοντας με Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκα κεράσια.

Tips

Ο καλύτερος συνοδός για την κερασόπιτα σας είναι το παγωτό, που φτιάχνετε εύκολα ως εξής: Ετοιμάζετε το Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε σε μπολ να παγώνει στην κατάψυξη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr