Διαδικασία
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα. Θα νομίζετε ότι έχει σβολιάσει το μίγμα αλλά μην ανησυχείτε.
Ρίχνετε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε χλιαρό νερό κουταλάκι κουταλάκι. Κάνετε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε μέσα τα φρέσκα κεράσια και τα σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν όμορφα. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Προσθέτετε το γλυκό κουταλιού και ανακατεύετε. Διαλύετε το κορνφλάουρ στο κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να πάρει βράση το μίγμα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, το ένα να είναι λίγο μικρότερο από το άλλο. Ανοίγετε το μεγάλο κομμάτι σε χοντρό φύλλο, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και καλύπτετε με αυτό την επιφάνεια της ταρτιέρας, την οποία πρώτα έχετε βουτυρώσει ελαφρά.
Ανακατεύετε απαλά την κρύα γέμιση και την απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα. Ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζετε την τάρτα. Πιέζετε με το χέρι τις άκρες των δύο φύλλων να ενωθούν καλά περιμετρικά στην ταρτιέρα.
Αλείφετε την τάρτα με αβγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και στη συνέχεια χωρίς αλουμινόχαρτο για 20-25 λεπτά ακόμη.