OliveMagazine

Κερκυραϊκό σοφρίτο

Κερκυραϊκό σοφρίτο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από κιλότο ή στρογγυλό, σε λεπτές φέτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο + 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι λευκό
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου από την πράσινη φύτρα, τις κόβετε σε λεπτές φετούλες και τις ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και αλευρώνετε καλά και τις δύο πλευρές του.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και τηγανίζετε το αλευρωμένο κρέας σε δυνατή φωτιά, λίγες φέτες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν.

Κατόπιν τοποθετείτε μια σειρά σε ρηχή κατσαρόλα έτσι ώστε να ακουμπάει η μία την άλλη -χωρίς να αφήνουν κενά- και τις πασπαλίζετε με το μισό μίγμα μαϊντανού-σκόρδου. Βάζετε από πάνω μια δεύτερη σειρά και τις πασπαλίζετε ξανά με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο.

Ρίχνετε σουρωμένο το λάδι του τηγανιού (ή φρέσκο λάδι), το ξίδι και ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας. Όταν πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νεράκι ή ζωμό.Το φαγητό πρέπει να μείνει με χυλωμένη σαλτσούλα. Συνοδεύετε το σοφρίτο με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr