Διαδικασία
Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου από την πράσινη φύτρα, τις κόβετε σε λεπτές φετούλες και τις ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνετε το κρέας και αλευρώνετε καλά και τις δύο πλευρές του.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και τηγανίζετε το αλευρωμένο κρέας σε δυνατή φωτιά, λίγες φέτες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν τοποθετείτε μια σειρά σε ρηχή κατσαρόλα έτσι ώστε να ακουμπάει η μία την άλλη -χωρίς να αφήνουν κενά- και τις πασπαλίζετε με το μισό μίγμα μαϊντανού-σκόρδου. Βάζετε από πάνω μια δεύτερη σειρά και τις πασπαλίζετε ξανά με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο.
Ρίχνετε σουρωμένο το λάδι του τηγανιού (ή φρέσκο λάδι), το ξίδι και ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας. Όταν πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νεράκι ή ζωμό.Το φαγητό πρέπει να μείνει με χυλωμένη σαλτσούλα. Συνοδεύετε το σοφρίτο με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey