OliveMagazine

Κεσαντίγιας με φιλέτο γαλοπούλας και μοτσαρέλα

Κεσαντίγιας με φιλέτο γαλοπούλας και μοτσαρέλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. φιλέτο γαλοπούλα, σε μικρές μπουκίτσες
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
  • 8 φρέσκα λευκά μανιτάρια, σε λεπτά φετάκια
  • 200γρ. μοτσαρέλα θρυμματισμένη με το χέρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τους κύβους της γαλοπούλας και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Ρίχνετε στο τηγάνι τα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και τα βγάζετε επίσης σε ένα πιάτο.

Αδειάζετε το ελαιόλαδο από το τηγάνι, σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και επαναφέρετε στη φωτιά. Ρυθμίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και βάζετε μια τορτίγια. Απλώνετε τα μισά λαχανικά, τους μισούς κύβους γαλοπούλας και τη μισή μοτσαρέλα. Σκεπάζετε με μια δεύτερη τορτίγια, πιέζετε λίγο με τα χέρια ή μια σπάτουλα και ψήνετε για 2-3 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, αναποδογυρίζετε την πίτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε την πίτα σε ένα μεγάλο πιάτο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Οliva Webb-Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο