OliveMagazine

Κεφτέδες «ξεστημένοι» από τη Βέροια

Κεφτέδες «ξεστημένοι» από τη Βέροια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τους κεφτέδες

  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μέτριες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, την ψίχα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 5 αβγά
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού σε νερό μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Τη στύβετε καλά.

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά των κεφτέδων, εκτός από το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες μέτριου μεγέθους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετείτε τους κεφτέδες δίπλα δίπλα σε ταψί (πήλινο κατά προτίμηση) και τους περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα χωρίς όμως να στεγνώσουν. Τους γυρίζετε ενδιάμεσα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα. Βγάζετε τους κεφτέδες από το φούρνο και τους περιχύνετε με τη σάλτσα. Βάζετε το ταψί ξανά στο φούρνο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 250οC και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να πάρει λίγο χρώμα.

Σερβίρετε τους κεφτέδες συνοδεύοντας με χωριάτικες χυλοπίτες πασπαλισμένες με τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr