OliveMagazine

Κεφτεδάκια και γλυκοπατάτες στον φούρνο

Κεφτεδάκια και γλυκοπατάτες στον φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 2 σύκα αποξηραμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 3 κουτ. σούπας μαιντανό
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 ½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε μια λεκάνη το ψωμί με νερό και αφού μουλιάσει αφαιρείτε την ψίχα και στίβετε με τα χέρια.

Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη το αποξηραμένα σύκα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε συνολικά για 20-30 λεπτά και ενδιάμεσα τα γυρίζετε μόλις έχουν πάρει χρώμα από τη μία μεριά.

Για τις γλυκοπατάτες: Κόβετε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες. Τις βάζετε σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 περίπου λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr