OliveMagazine

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

Μερίδες:περίπου 10 κεφτεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο δενδρολίβανο
  • λίγο θυμάρι
  • 2 αβγά
  • 2/3 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζετε και την αφήνετε να στραγγίξει για 20 λεπτά.

Ξεβγάζετε τα κομμάτια και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Τα σοτάρετε στο λάδι και σε ½ κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ρίχνετε τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα μυρωδικά, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε τα για 50-60 λεπτά στους 200°C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά). Εναλλακτικά τα τηγανίζετε (χωρίς να τα αλευρώσετε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr