OliveMagazine

Κεφτεδάκια με ελιές και φρέσκια ντομάτα

Κεφτεδάκια με ελιές και φρέσκια ντομάτα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 400 γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 150 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο, στυμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3/4 κουτ, γλυκού ρίγανη ξερή
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον
  • Για το τηγάνισμα]

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κου. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
  • λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Για τη σάλτσα]

  • 1200 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 150 γρ. ελιές μαύρες και πράσινες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία αλευρώνουμε ελαφρά, τα τινάζουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Για τη σάλτσα: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι, το τοποθετούμε ξανά στεγνό στη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, το μπαχάρι και τον ντοματοπελτέ.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει ανακατεύουμε μέσα τις ελιές. Μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη, σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο