OliveMagazine

Κεφτεδάκια με κυπριακή πίτα

Κεφτεδάκια με κυπριακή πίτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
  • 200γρ. κιμά χοιρινό (μπούτι)
  • 100γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο σαν αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σαλάτα

  • 2 ντομάτες, σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • ½ αγγούρι, σε κυβάκια
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • κυπριακές πίτες
  • γιαούρτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τη μαρέγκα, και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο αέρας της. Αφήνετε το μίγμα 30 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια. Πανάρετε με αλεύρι, τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Κρατάτε τα κεφτεδάκια ζεστά.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και την κρατάτε στην άκρη.

Για να σερβίρετε, ανοίγετε τις πίτες στη μέση, βάζετε δυο τρία κεφτεδάκια ανάλογα το μέγεθος, λίγη σαλάτα και συνοδεύετε με γιαούρτι.

Φωτογραφίες Αναστασία Αδαμάκη - Food styling Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr