OliveMagazine

Κεφτεδάκια με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας χωρίς τηγάνι

Κεφτεδάκια με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας χωρίς τηγάνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 400γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • ½ λίτρο χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλο τον κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το δυόσμο, την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι. Τα ζυμώνετε όλα καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και το φυλάτε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε απαλά το κρεμμυδάκι μέχρι να μυρίσει ωραία και να γυαλίσει. Ρίχνετε μέσα το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε την ντομάτα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε την κανέλα και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και διατηρείτε το φαγητό σε χαμηλό βρασμό τουλάχιστον για μισή ώρα ή μέχρι τα κεφτεδάκια σας να γίνουν τρυφερά. Τα σερβίρετε ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr