OliveMagazine

Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο

Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τον κιμά

  • 100γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 100γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες 40 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Για τον κιμά: Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για 10 λεπτά και το στύβετε καλά. Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί με το στυμμένο ψωμί και ζυμώνετε με τα χέρια για 5 λεπτά. Πλάθετε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα.

Για τις πατάτες: Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε με τα χέρια. Τις ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα επάνω από τις πατάτες και ψήνετε για επιπλέον 40 λεπτά στους 180οC.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Χρησιμοποιήστε και ανάμικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, αν θέλετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr