OliveMagazine

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτο

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
  • 100γρ. παρμεζάνα ή κασέρι, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 νεροπότηρο φρέσκια τριμμένη ντομάτα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σπαγγέτο

  • 500γρ. μακαρόνια Νο6
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τους κεφτέδες: Ζυμώνετε σε μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί και αμέσως μετά ρίχνετε την παρμεζάνα και ζυμώνετε ξανά. Ρίχνετε τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε ένα δίσκο.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνετε την πάπρικα, την κανέλα και σοτάρετε καλά για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα και τον διαλυμένο σε νερό πελτέ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση. Ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια ένα ένα και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά έως 40 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος ανακατεύετε μέσα το βασιλικό.

Στο μεταξύ, 15 λεπτά πριν κλείσετε τα κεφτεδάκια, βράζετε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά, σουρώνετε καλά και τα καίτε με το ελαιόλαδο.

Μοιράζετε το σπαγγέτο σε πιάτα, από πάνω μοιράζετε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και αν θέλετε πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο