OliveMagazine

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και χιονάτο ρύζι

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και χιονάτο ρύζι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τα αλευρώνετε ελαφρά και τινάζετε το περιττό αλεύρι.

Βάζετε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε το περισσότερο Ελαιόλαδο, στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, την Τομάτα στον Τρίφτη, τον Τοματοπολτό, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

Αφού πάρει βράση για 10 λεπτά η σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά ακόμη.

Ετοιμάζετε το ρύζι: Ζεσταίνετε το Ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το Ρύζι. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό, αλατίζετε και βράζετε μέχρι το Ρύζι να μαλακώσει. Σερβίρετε με τα κεφτεδάκια και ένα μπολ κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο