OliveMagazine

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και χυλοπιτάκια στην κατσαρόλα

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και χυλοπιτάκια στην κατσαρόλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. Χυλοπιτάκι Βλάχα
  • λίγη γραβιέρα Κρήτης τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • Για τους κεφτέδες

  • 3 μεγάλες φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
  • ¼ φλιτζανιού γάλα φρέσκο
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από λάπα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 400γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον πελτέ και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα αρωματικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη ντομάτα. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Παράλληλα ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, το στίβετε και το τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αρωματικά, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά.

Φτιάχνετε κεφτεδάκια και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Βράζετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας που και που.

Τέλος, προσθέτετε τα χυλοπιτάκια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τα χυλοπιτάκια σε βαθύ πιάτο ή μπολ, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο