OliveMagazine

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 80γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη, στυμμένη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 χούφτα φυλλαράκια βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί, το ψωμί, το ούζο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά.

Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Ρίχνετε σε κατσαρόλα τη ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και βράζετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε λίγο νερό στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί. Προσθέτετε το βασιλικό. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με ζυμαρικά και τριμμένο τυρί.

Tips

Αντί για ντοματάκια κονκασέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 800γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr