OliveMagazine

Κεφτέδες στον φούρνο

Κεφτέδες στον φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:90
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 φέτες ξερό ψωμί
  • 600 γρ. χοιρινό κιμά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθό αλατιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα και ψήνουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 20΄. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: M. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες Studio M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο