OliveMagazine

Κεφτεδάκια τηγανητά με κιμά από κουνέλι και γαλομυζήθρα

Κεφτεδάκια τηγανητά με κιμά από κουνέλι και γαλομυζήθρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. φιλέτο από τη ράχη και τα πίσω πόδια κουνελιού
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, αλεσμένο στο γουδί
  • 1 πρέζα κάρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το ντιπ γαλομυζήθρας

  • 100γρ. γαλομυζήθρα (πηχτόγαλο Χανίων)
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • ½ κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας ξεχωρίσει τα ψαχνά (φιλέτα) από τη ράχη και τα πίσω πόδια του κουνελιού. Αφού τα κόψετε σε μικρά κομμάτια, τα αλέθετε στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνετε και τα υπόλοιπά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύετε. Ζυμώνετε πολύ καλά και αν το μίγμα έχει παραπάνω υγρασία, προσθέτετε λίγη ακόμα φρυγανιά ώστε να πλάθεται εύκολα. Αν είναι στεγνό, ρίχνετε λίγο νερό.

Πλάθετε κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει τηγανίζετε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το ντιπ γαλομυζήθρας: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με έναν αβγοδάρτη και σερβίρετε το ντιπ πλάι στα ζεστά κεφτεδάκια.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr