OliveMagazine

Κιλτιρίτσια της Καβάλας

Κιλτιρίτσια της Καβάλας

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι "Πλιγούρι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 400ml "Τομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 4 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μαζί με ½ φλιτζάνι νερό.

Λαδώνετε τα χέρια σας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνετε με τη τομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.

Τοποθετείτε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζετε και μαγειρεύετε το φαγητό για 25 λεπτά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Τα κιλτιρίτσια είναι πιο νόστιμα από τα γιουβαρλάκια και πανεύκολα. Παίρνουν επιπλέον γεύση αν αντικαταστήσετε το νερό με ένα φρέσκο ζωμό του ψυγείου.


Ο φρέσκος βασιλικός στο σερβίρισμα τους πάει πολύ, το ίδιο και η ρίγανη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr