Διαδικασία
Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να μαλακώσει και να φουσκώσει. Το στύβετε και το βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Ρίχνετε τον κιμά στο ψωμί και ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τον πελτέ και τα αβγά. Ζυμώνετε καλά και τέλος ρίχνετε τον αρακά και τις ροδέλες από τα καρότα.
Πλάθετε καλά το μίγμα του κιμά να πάνε παντού τα υλικά και προσπαθείτε να του δώσετε μια μακρόστενη φόρμα σαν φραντζόλα του ψωμιού.
Τοποθετείτε το ρολό σε ένα ταψί, παίρνετε ένα λαδόχαρτο και το σκεπάζετε. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα, αφαιρώντας το λαδόχαρτο τα τελευταία 10 λεπτά. Το κόβετε σε χοντρές φέτες και το συνοδεύετε με πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb