OliveMagazine

Κινέζικο κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι

Κινέζικο κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 2 πιπεριές τσίλι κόκκινες
  • 2 πιπεριές τσίλι πράσινες
  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις πιπεριές τσίλι σε μικρές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Παράλληλα, σε ένα πολύ μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπούκοβο, το κύμινο , τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη μαρινάδα του και με το κρεμμύδι για περίπου 15΄.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το κύμινο και το βούτυρο, κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30΄. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο μάτι για 5΄ ακόμα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι ή νουντλς.

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food styling; Ella Tarn

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο