OliveMagazine

Κις με λευκό τυρί, μουστάρδα και λαχανικά

Κις με λευκό τυρί, μουστάρδα και λαχανικά

Μερίδες:για μια ταρτιέρα διαμέτρου 24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 αβγά
  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη σε λεπτές φέτες
  • 1 κολοκύθι μέτριο σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα μικρή σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφετε την ταρτιέρα σας με λίγο ελαιόλαδο. Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας μαζί με το πλαστικό περιτύλιγμα του και το αναποδογυρίζετε στην ταρτιέρα σας. Ντύνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη ζύμη, περνώντας προσεκτικά το χέρι σας από παντού έτσι ώστε να μην αφήσετε κενά και με ένα μαχαίρι κόβετε και αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε και χτυπάτε τα αβγά με αβγοδάρτη. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γάλα, το τριμμένο τυρί, το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα μέσα στην τάρτα.

Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.

Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr