Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα και αλείφετε με λίγο λάδι καρύδας ένα πυρίμαχο ταψί.
Βάζετε τα τριμμένα κολοκύθια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, την τυλίγετε και στύβετε με δύναμη για να φύγουν τα πολλά υγρά. Αδειάζετε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης. Ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μίγμα μέσα στο σκεύος. Ισιώνετε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε την κις: Βάζετε σε ένα μπολ τα αβγά, τα ασπράδια, το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη. Προσθέτετε το τριμμένο κουνουπίδι (σαν ψίχουλα) και το σπανάκι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, απλώνετε από πάνω το μίγμα του κουνουπιδιού και στρώνετε καλά την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον.
Κατόπιν, προσθέτετε από πάνω το τυρί, μοιράζετε κυκλικά τις φέτες της ντομάτας και ψήνετε για 2 λεπτά επιπλέον μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Tips
Λάδι καρύδας θα βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.