Διαδικασία
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι και χτυπάτε με το φτερό για 2 - 3 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα ή μέχρι να γίνει σαν άμμος. Προσθέτετε το παγωμένο νερό κουταλιά- κουταλιά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Κάνετε τη ζύμη μπάλα, τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ τυπάτε τα αβγά με αβγοδάρτη, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γάλα, το τριμμένο τυρί, το ξύσμα λεμονιού, τα φυλλαράκια από το θυμάρι, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε μία ταρτιέρα με λίγο ελαιόλαδο. Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας σε στρογγυλό φύλλο και απλώνετε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά με ζύμη.
Αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε μέσα στην τάρτα, τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.