OliveMagazine

Κλέφτικο στη λαδόκολλα

Κλέφτικο στη λαδόκολλα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:10'
Έτοιμο σε:2:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι, σε μερίδες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε το αρνάκι σε νερό που βράζει για μερικά λεπτά. Το στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτετε τα αρωματικά (μάραθο και δυόσμο) και αλατοπιπερώνετε. Τα ανακατεύετε όλα μαζί στο γιαούρτι.

Προθερμαίνετε το φούρνου στους 200οC. Σε μπολ βάζετε τα κομμάτια του κρέατος, το μίγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζετε με θρούμπι, ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζετε το μίγμα του κρέατος στο κέντρο κάθε λαδόκολλας (μπορείτε να βάλετε μαζί δύο λαδόκολλες για κάθε πακέτο). Τα δένετε καλά με βαμβακερό σπάγκο σε πουγκί ή τα τυλίγετε πολύ καλά σε πακέτα για να μην τρέξει η γέμιση.

Ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά και στη συνέχεια, χαμηλώνετε το φούρνο στους 160οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα και 45 λεπτά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr