OliveMagazine

Κλασική μουσταλευριά

Κλασική μουσταλευριά

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 φλιτζάνια μούστο καθαρισμένο
  • 1¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κανέλα
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
  • 1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καβουρδίζετε για μερικά λεπτά το αλεύρι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά να αποκτήσει απαλό μπεζ χρώμα.

Διαλύετε το καβουρδισμένο αλεύρι σε 1 φλιτζάνι μούστο και βάζετε να βράσουν τα υπόλοιπα 7 φλιτζάνια μαζί με την αρμπαρόριζα.

Ρίχνετε το διαλυμένο αλεύρι στο μούστο που βράζει και ανακατεύετε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα και σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Το μίγμα στην αρχή είναι θολό. Όταν πήξει γίνεται διαυγές.

Μοιράζετε τη μουσταλευριά σε μπολ, μικρά ποτήρια με ανοιχτό στόμιο ή πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει. Πασπαλίζετε με κανέλα, σουσάμι και καρυδόψιχα πριν τη σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Παραλλαγή Ρίχνετε σε ένα μπολ 8 φλιτζάνια καθαρισμένου μούστου και 1½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό ή χονδρό. Ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να διαλυθεί εντελώς το σιμιγδάλι και να μην κάνει σβόλους. Βάζετε το μίγμα στη φωτιά να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, βράζετε για 20-25 λεπτά. Όταν κολλάει στην κουτάλα, είναι έτοιμη. Ρίχνετε τότε καρύδια ή αμύγδαλα ή ανάλατα φιστίκια και ανακατεύετε. Αλείφετε με λίγο μούστο ατομικά μπολ, πασπαλίζετε με κανέλα και σουσάμι και ρίχνετε τη μουσταλευριά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr